07 okt 2019 – Nieuwsbericht

Week van de veiligheid

Van 6 tot en met 11 oktober 2019 vindt in Maastricht de week van de veiligheid plaats. Naast het houden van bijeenkomsten in de Maastrichtse buurten, worden ook een vijftal middelbare scholen bezocht. Medewerkers van handhaving en van veiligheid van de gemeente Maastricht, de politie, GGD, Halt en Mondriaan houden op 10 oktober van 10.00 tot 14.00 uur bijeenkomsten op onze school. Tijdens deze bijeenkomsten staat veiligheid centraal. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor leerlingen en docenten, maar ook ouders zijn welkom. 

Tips en adviezen Het kan zijn dat een docent of leerling vragen heeft over zaken die te maken hebben met een veilig gevoel. De bijeenkomsten die in de week van 6 tot en met 11 oktober op de middelbare scholen gehouden worden, kunnen wellicht helpen bij het beantwoorden van deze vragen. Een team van deskundigen is dan van 10.00 tot 14.00 uur op school aanwezig om vragen te beantwoorden en om tips en adviezen te geven. Diverse thema’s krijgen de aandacht. Zo geven Halt, GGD en Mondriaan informatie, adviezen en preventietips over risico’s bij het gebruik van alcohol, verdovende middelen en ook seksuele intimidatie. De schoolagent van de politie en de medewerkers van veiligheid en handhaving van de gemeente Maastricht zijn aanwezig om vragen te beantwoorden die te maken hebben over wanneer iets wel of niet strafbaar is en wordt gehandhaafd. 

Ook ouders welkom De bijeenkomsten zijn in eerste instantie bedoeld voor de leerlingen en de docenten. Maar ook voor ouders kan het interessant zijn om een kijkje te komen nemen. Door deze actie hopen de organisaties op een laagdrempelige en toegankelijke wijze bepaalde veiligheidsthema’s onder de aandacht te brengen. Ook hopen de organisaties dat men hierna een beter beeld heeft van welke instanties er zijn als het gaat om deze thema’s. De organisaties staan open voor de docenten, leerlingen en ouders die achteraf nog vragen hebben of behoefte hebben aan begeleiding.

PDF

Deel deze pagina op: