EOA Terra NIgra
Direct naar
Office365 Somtoday

EOA

EOA staat voor Eerste Onderwijs aan Anderstaligen. Voorheen werd dit de ISK (Internationale Schakel Klas) genoemd. Op deze school komen leerlingen die voor het eerst in Nederland zijn en de Nederlandse taal, en cultuur, nog moeten leren. De nadruk in de lessen ligt op het aanleren van de Nederlandse taal en voorbereiding op de Nederlandse maatschappij.

Na een traject van maximaal twee schooljaren wordt per leerling bekeken wat de beste plaats in het Nederlandse onderwijs is. Dit kan zijn doorstroom naar het voortgezet onderwijs, MBO of inburgeringscursus. Bij sommige leerlingen wordt meegekeken naar een plekje op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Het EOA is gelegen op de campus van VMBO Maastricht aan de Bemelerweg 1. Jongeren van 11,5 tot 18 jaar, die niet-Nederlands sprekend zijn en minder dan twee jaar in Nederland, komen in aanmerking voor het EOA. In een persoonlijk gesprek en middels enkele toetsen wordt vastgesteld wat de behoefte en het niveau van de leerling is.

Voor meer informatie, of aanmelding, kunt u contact opnemen met mevrouw Gorissen, de secretaresse van EOA Maastricht onder nummer 0031 43 352 68 68

Deel deze pagina op: