19 jan 2022 – Nieuwsbericht

Nieuwsbericht LVO - Toekomstvisie

Toekomstvisie Aanbod Voortgezet Onderwijs Maastricht 2.0
 

Begin 2018 hebben we met het masterplan ‘Onderwijs is van ons allemaal’ opnieuw richting gegeven aan het onderwijs in Maastricht. Het eindscenario dat in de Toekomstvisie wordt beschreven bouwt voort op het masterplan en geeft inhoud aan de gewenste herinrichting. Voortschrijdend inzicht heeft geleid tot twee verschillen ten opzichte van het masterplan: het vmbo-beroepsonderwijs wordt geconcentreerd aangeboden in Maastricht Oost en alle scholen zullen de denominatie algemeen bijzonder hebben. Daarnaast is het uitgangspunt van stevige samenwerking tussen de scholen verder verdiept.

De Toekomstvisie is vanaf maart 2021 in een intensief consultatietraject informeel besproken met diverse stakeholders. Dat heeft geleid tot aanscherping en verdieping, die verwoord is in de nu voorliggende Toekomstvisie 2.0.

Het doel van de herinrichting is om leerlingen in Maastricht en omgeving goed onderwijs te bieden, waar zij zich thuis voelen, waar zij zich volop kunnen ontplooien en moderne middelen, in toekomstbestendige gebouwen ter beschikking hebben. Daarnaast wil LVO met dit onderwijsaanbod leerlingen van verschillende schoolsoorten de kans geven om elkaar te ontmoeten en met elkaar samen te werken. Op die manier draagt het onderwijs bij aan de ontwikkeling van de stad.

We willen met het onderwijs Maastricht op de kaart zetten, in samenwerking met het bedrijfsleven en vervolgopleidingen.

Download het gehele verslag als PDF

Deel deze pagina op: